Πολιτική Ακύρωσης Παραγγελίας και Επιστροφές

  1. Πολιτική επιστροφών

Οι όροι και οι προϋποθέσεις που περιγράφονται σε αυτή την πολιτική ισχύουν για όλα τα προϊόντα που αγοράζονται από το ηλεκτρονικό κατάστημα thomasloukoumia.com.

  1. Ακύρωση παραγγελίας

Όταν κάνετε την παραγγελία σας μέσω του ηλεκτρονικού μας καταστήματος thomasloukoumia.com έχετε τη δυνατότητα να ακυρώσετε την παραγγελία σας μέσα στην ίδια ημέρα που κάνατε την παραγγελία και προτού αυτή διεκπεραιωθεί ή/και αποσταλεί σε εσάς.

  1. Έχετε 14 μέρες για να αλλάξετε γνώμη

Αν αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να επιστρέψετε τα προϊόντα που έχετε παραγγείλει μέσα σε 14 ημέρες υποχρεωτικά με φωτοαντίγραφο του παραστατικού πώλησης (απόδειξη ή τιμολόγιο) που είχατε λάβει κατά την αγορά.

Για την επιστροφή των προϊόντων σας στέλνετε το αίτημα σας με ηλεκτρονικό μήνυμα στην διεύθυνση [email protected]

Αν δεν μπορείτε να επιστρέψετε μόνοι σας τα προϊόντα που έχετε αγοράσει από το Thomasloukoumia.com, η συνεργαζόμενη επιχείρηση μεταφοράς μπορεί να τα επιστρέψει για εσάς με μία επιπλέον χρέωση.

Η χρέωση για τη μεταφορά των προϊόντων σας εξαρτάται από τον ταχυδρομικό κώδικα της περιοχής σας και το βάρος των εμπορευμάτων.

Τα προϊόντα που θέλετε να επιστρέψετε θα πρέπει να είναι σε άριστη κατάσταση, με κλειστή συσκευασία.

Είστε υπεύθυνοι για το κόστος επιστροφής των προϊόντων.

Σε περίπτωση που ανοίξετε τη συσκευασία του προϊόντος η επιστροφή δεν θα είναι δυνατή.

Συμφωνείτε να φροντίζετε την κατάσταση των επιστρεφόμενων προϊόντων από τη στιγμή που παραδοθούν σε εσάς μέχρι τη στιγμή που τα παραδώσετε στο κατάστημα ή στη συνεργαζόμενη μεταφορική επιχείρηση ή την επιχείρηση ταχυμεταφοράς (courier).

Σε περίπτωση που τα προϊόντα δεν επιστραφούν εντός δεκατεσσάρων (14ων) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία αγοράς, τότε η επιχείρηση μας δύναται να μην αποδεχτεί την όποια επιστροφή ή αντικατάσταση προϊόντος.

Σε κάθε περίπτωση το ανώτατο χρονικό περιθώριο επιστροφής για αντικατάσταση δεν δύναται να παραταθεί πέραν των δεκατεσσάρων (14) ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία αγοράς.

Ημερομηνία Αγοράς ορίζεται η ημερομηνία έκδοσης του παραστατικού πώλησης από την επιχείρηση μας.

Εκτός των δικαιωμάτων που παρέχονται με την πολιτική επιστροφών, αναγνωρίζονται σε κάθε περίπτωση όλα τα δικαιώματα που ισχύουν για τους καταναλωτές από τις υπάρχουσες διατάξεις και τους νόμους σχετικά με τη σύμβαση πώλησης, καθώς και οποιοδήποτε δικαίωμα προκύπτει σε σχέση με τους όρους εγγύησης των προϊόντων.

  1. Μεταφορά επιστρεφόμενων προϊόντων 

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να επιστρέψετε εμπορεύματα λόγω αλλαγής γνώμης, επιβαρύνεστε με την άμεση δαπάνη επιστροφής των προϊόντων.

Η παραλαβή των επιστρεφόμενων προϊόντων θα μπορεί να πραγματοποιείται μόνο από τη διεύθυνση που είχατε δηλώσει εξαρχής για την αποστολή τους και την οποία θα μας υποδείξετε κατά την επικοινωνία μαζί μας.

Συμφωνείτε να δώσετε στην επιχείρηση μας όσο το δυνατό περισσότερες λεπτομέρειες για τη διεύθυνση παραλαβής των εμπορευμάτων, για παράδειγμα, όροφος, δυσκολίες πρόσβασης του μεταφορέα – courier, ύπαρξη ασανσέρ, στενές σκάλες, κτλ., προκειμένου να διευκολυνθεί η διαδικασία παραλαβής από το χώρο που θα μας υποδείξετε.

Συμφωνείτε ότι θα υπάρχει κατάλληλη πρόσβαση στο χώρο για την παραλαβή των επιστρεφόμενων εμπορευμάτων.

Αν ο μεταφορέας – courier θεωρήσει ότι η παραλαβή των προϊόντων από το χώρο που θα υποδείξετε, μπορεί να προκαλέσει φθορά στην περιουσία σας, θα σας ενημερώσει προφορικώς και θα το καταγράψει στο έντυπο παραλαβής.

Μπορεί να υποδείξετε στη συνεργαζόμενη επιχείρηση μεταφορών – courier να συλλέξει τα προϊόντα παρά την υπόδειξη αυτή, παρόλα αυτά δε θα είμαστε υπεύθυνοι για οποιαδήποτε ζημία μπορεί να προκληθεί στην περιουσία σας ή τα εμπορεύματα δεδομένου ότι η συλλογή των προϊόντων θα γίνει με την πρέπουσα προσοχή και φροντίδα.

Συμφωνείτε να δώσετε στον συνεργάτη όλα τα προϊόντα που επιθυμείτε να επιστρέψετε, συμπεριλαμβανομένων όλων των μερών και των εξαρτημάτων που τα απαρτίζουν.

Κατά την παραλαβή των επιστρεφόμενων προϊόντων από το μεταφορέα θα υπογράψετε ένα έντυπο παραλαβής για να πιστοποιήσετε ότι πραγματοποιήθηκε η παράδοση στο μεταφορέα.

Το έντυπο παραλαβής θα σας δοθεί από το συνεργαζόμενο μεταφορέα/courier.

Αν δεν δύνασθε να είστε ο ίδιος παρών κατά την παραλαβή των εμπορευμάτων από το χώρο, μπορείτε να ορίσετε ένα εκπρόσωπο που θα αναλάβει αυτή τη διαδικασία εκ μέρους σας. Ο εκπρόσωπος αυτός θα πρέπει να είναι ενήλικος και ικανός να επιβλέψει την παραλαβή των προϊόντων σας αντί για εσάς.

  1. Επιστροφή αντίτιμου αξίας επιστρεφόμενων προϊόντων

Εφόσον πληροίτε τις προϋποθέσεις επιστροφής, η επιχείρηση μας θα εκδώσει το αντίστοιχο πιστωτικό παραστατικό για τα εμπορεύματα που επιστρέφετε.

Έτσι έχετε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε την αξία του πιστωτικού σας για οποιαδήποτε μελλοντική αγορά ίσης ή μεγαλύτερης αξίας.

Σε ειδικές περιπτώσεις για επιστροφές που η καθαρή αξία (πλέον φόρων) των επιστρεφόμενων ειδών ξεπερνά τα 100,00€ έχετε τη δυνατότητα να αιτηθείτε επιστροφή χρημάτων με τον ίδιο τρόπο που πραγματοποιήσατε την αρχική συναλλαγή (πιστωτική κάρτα, κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό, PayPal) εκτός αν επιθυμείτε άλλο τρόπο επιστροφής για τον οποίο θα πρέπει να γίνει κατόπιν συνεννόησης με την επιχείρηση μας.

Επιπλέον συμφωνείτε πώς τα κόμιστρα μεταφοράς των εμπορευμάτων που αγοράσατε μέσω του online καταστήματος thomasloukoumia.com δεν μπορούν να σας επιστραφούν σε περίπτωση επιστροφής.

Η επιστροφή του αντίτιμου των επιστρεφόμενων προϊόντων θα πραγματοποιείται το συντομότερο δυνατό από την επιχείρηση μας.

Σε κάθε περίπτωση, όμως θα πραγματοποιηθεί εφόσον τα προϊόντα σας τηρούν τους παραπάνω όρους.

  1. Εξαιρέσεις από το δικαίωμα υπαναχώρησης

Το δικαίωμα υπαναχώρησης δεν ισχύει όσον αφορά στις ακόλουθες περιπτώσεις:

6.α. την προμήθεια αγαθών ή την παροχή υπηρεσιών η τιμή των οποίων εξαρτάται από διακυμάνσεις της χρηματαγοράς τις οποίες δεν είναι δυνατόν να ελεγχθούν και οι οποίες ενδέχεται να συμβούν εντός της προθεσμίας υπαναχώρησης,

6.β. την προμήθεια αγαθών που κατασκευάζονται σύμφωνα με τις προδιαγραφές που έχετε θέσει εσείς ως καταναλωτής ή σαφώς εξατομικευμένων προϊόντων,

6.γ. την προμήθεια αγαθών τα οποία, μετά την παράδοση, λόγω της φύσης τους, είναι αναπόσπαστα αναμεμειγμένα με άλλα στοιχεία.

Η επιχείρηση διατηρεί κάθε δικαίωμα αλλαγής των Όρων Χρήσης και Προσωπικών Δεδομένων χωρίς δέσμευση για την ενημέρωση των επισκεπτών/χρηστών που επισκέπτονται του δικτυακούς τόπους της ή/και κάνουν οποία χρήση παρεχόμενων υπηρεσιών/πληροφοριών και πάντα μέσα στο υπάρχον ή και ενδεχόμενο ελληνικό και ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο για τα ζητήματα αυτά.

Εάν κάποιος επισκέπτης – χρήστης δε συμφωνεί με τους όρους χρήσης, τις προϋποθέσεις και τους όρους προστασίας των προσωπικών δεδομένων που προβλέπονται στο παρόν κείμενο οφείλει να μη χρησιμοποιεί τις υπηρεσίες / πληροφορίες όπου παρέχονται στους δικτυακούς τόπους της επιχείρησης.